A Kiscelli Múzeumnak köszönhetően most már térképen is elérhetőek a virtuális leletmentés keretében feldolgozott, második világháború utáni épületek.

A virtuális leletmentést néhány éve a Kiscelli Múzeum munkatársai hívták életre azzal a céllal, hogy dokumentációt készítsenek olyan építészeti vagy várostörténeti szempontból jelentős, a korszakra jellemző épületekről, amelyeket az eltűnés fenyeget. A projekt ötletgazdája Branczik Márta, a Kiscelli Múzeum Építészeti Gyűjteményének vezető muzeológusa, a fotókat F. Szalatnyay Judit, a Kiscelli Múzeum fényképésze készítette.

Minden feldolgozott épületről 200-250 kép készül, mely elsősorban a múzeum gyűjteményét hivatott gyarapítani kortörténeti dokumentumként, de jelentős része bárki számára ingyenesen elérhető a múzeum honlapján is. Az épületbemutatások a mai fotók mellett archív felvételekkel egészülnek ki korabeli publikációk alapján. Az Othernity épületeit is magában foglaló gyűjtemény folyamatosan gyarapodik építészeti vagy várostörténeti szempontból érdekes, értékes középületekkel. A projekt újabb állomásaként a múzeum munkatársai térképre vitték az eddigi eredményeket, mely itt érhető el, és adható hozzá a saját Google Maps felülethez.