A szocmodern építészet vitatott, de jelentős örökséget hagyott ránk Budapesten, akárcsak a szocialista lakáspolitika is. De vajon hogyan tudjuk jól használni ezeket a vegyes érzéseket kiváltó épületeket és lakhatási elképzeléseket? Lehetséges a közelmúlt építészeti örökségét fenntartható módon megőrizni, „újrahasznosítani”? Egyáltalán, meg kell-e őrizni ezt az örökséget? Milyen konstruktív vitát eredményezhet, ha ütköztetjük a kulturális örökség, a gazdasági racionalitás és a fenntarthatóság szempontjait?

Az eseményen Csóka Attila Róbert építész, Soóki-Tóth Gábor városfejlesztési, ingatlangazdasági szakértő és Keller Márkus szocialista lakhatást kutató történész beszélget, többek között arról is, hogy mennyiben különbözik az építész, a gazdasági szakember és a történész megközelítése, ha szocmodern épületekről és lakhatási kérdésekről van szó.

  • időpont: 2021. december 12. 17:00
  • helyszín: Ludwig Múzeum, 1. emeleti Előadóterem

A Hatszemszög – Építsünk a múltra? esemény az Othernity – Modern örökségünk újrakondicionálása című kiállításhoz kapcsolódik. Az eseményen részt vevők száma limitált, és a részvételt regisztrációhoz kötött. Kérjük, itt regisztráljon a vezetésre! A program ingyenes! Facebook esemény itt.

A múzeumban mindenhol kötelező a maszk viselése, és a biztonsági távolság megtartása! Maszk az első emeleti Múzeum Shopban is kapható! Kérjük használja a kihelyezett kézfertőtlenítőket!